Грижа за моравата

Грижа за моравата с GARDENA

Тучната морава определено допринася за красивата градина. Оптималното наторяване и правилните грижи с помощта на инструментите GARDENA ще ви помогнат да я постигнете, независимо дали моравата ви е нова, или вече пораснала. Косенето на моравата е най-важната задача, но ако искате да постигнете този професионален вид, то трябва да бъде последвано от оформяне на краища и подрязване. Но ако искате перфектен вид, има много повече неща освен подрязване на тревата. Редовно трябва се извършва аериране и наторяване. След това, разбира се, важна част от планирането са напояването в сухите периоди и култивирането.

Електрически косачки GARDENA Бензинови косачки GARDENA Механични косачки GARDENA
Аератори за трева GARDENA Тримери GARDENA Ножици за трева GARDENA
Акумулаторни ножици за трева GARDENA Сеялки GARDENA

Подходящата косачка за всяка морава

Най-голямото решение, което ще направите за своята морава, е каква косачка да купите. Косенето на тревата е един от най-важните елементи при грижата за моравата. Честото косене помага за нейното развиване. GARDENA предлага два основни вида косачки: ротационна косачка за нормално косене и цилиндрична косачка за особено прецизно косене. При ротационната косачка GARDENA имате избор между електрически или бензинови модели. Ако целта ви е перфектно подрязаната английска морава, вземете някоя от цилиндричните косачки – или някой от ръчните модели, или, за повече комфорт, електрическата косачка. Каквито и да са предпочитанията ви, GARDENA ще ви подкрепи с подходящите решения за нуждите на вашата морава.

Оформянето на краища придава на моравата ви завършен вид

Косачките са проектирани да се справят с всички видове трева и височини на рязане и така дават отлични резултати. Но когато става дума за краища, има нещо друго. GARDENA предлага различни продукти за лесно достигане на недостъпните места и така прави грижата за краищата на моравата много лесна и удобна. Най-простият начин да подрязвате израсналата трева е с механичните ножици за трева. С тях се работи изключително лесно и се прилагат най-добре за фините задачи около по-малките лехи и тераси. По-удобният и ергономичен начин за грижа за краищата за тревни площи е да използвате акумулаторните ножици за трева или турботримерите GARDENA. С акумулаторните ножици за трева GARDENA дори и по-големите области могат да бъдат подрязвани прецизно, ефикасно и удобно. Турботримерите GARDENA са оборудвани с високотехнологични гъвкави остриета или въртяща се найлонова корда и така режат мощно и бързо. Те са особено удобни за избуяли краища на моравата, около пътеки с чакъл или каменни стени.

Грижа за моравата