Грижа за дървета и храсти

Грижа за дървета и храсти с GARDENA

Големите и стари дървета са като крале във всяка градина. Храстите и дърветата имат свой индивидуален характер и вид. Като при старите приятели, отнема време да разберете начина, по който те растат и се развиват. Храстите, дърветата и живите плетове също трябва да следват плана, който имате за дизайна на градината. Кастренето, подрязването и отрязването на клони стават основна част от тяхното развитие – с внимателно планиране и редовна грижа те ще определят вида на вашата градина.

Лозарски ножици GARDENA Ножици за жив плет GARDENA Ножици за жив плет GARDENA
Ножици за клони GARDENA Ръчни триони GARDENA Брадви GARDENA
Акумулаторни ножици за трева GARDENA

Редовното премахване на остарели и мъртви клони придава на дърветата и храстите по-здрав вид и им дава по-добра възможност за растеж. Ще можете да вкарате дърветата и храстите във форма, както и да контролирате техния размер. За да постигнете това, половината от работата е изборът на подходящи инструменти. GARDENA ви предлага всичко необходимо за оптимална грижа за дърветата и храстите. Независимо дали подрязвате живи плетове, грижите се за дървета или режете цветя, с GARDENA е лесно да превърнете градината си в истински рай.

Вкарайте живите плетове във форма

Живите плетове оформят градината. Тези живи стени са идеални за разделяне на собствеността или добавяне на визуални акценти чрез творчески форми. Подрязването е особено важно за здрави и плътни живи плетове – то може да се прави ръчно или с помощта на електрически или акумулаторни ножици за жив плет. Какъвто и да е вашият жив плет и любимите ви форми за него, GARDENA има подходящото оборудване за всяка задача.

Отделете още малко време и подкастрете също дърветата и храстите

Интересен факт е, че колкото повече цветове и плодове дава едно растение, толкова по-малки стават те. Това често се забелязва при розовите храсти и овощните дървета. Кастренето намалява количеството клони и помага енергията на растенията да се използва по по-продуктивен начин. Подкастрянето в правилния момент ще помогне за увеличаване на клоните, които дават цветове и плод. В зависимост от клоните, които трябва да бъдат отрязани, се използват различни инструменти.

Подрязване за красива цветна градина

Със заря от цветове и форми и завладяващ аромат цветята превръщат вашата градина в истински оазис на радостта от живота. През цялата година ви правят компания различни цветя – от първите предвестници на пролетта до морето от цветове през лятото. За да се грижите за цветовете и цъфтящите храсти или да режете цветя за украса в стаята, GARDENA предлага богата гама от различни градински ножици, включително ножици за домакинството и хобито.

Грижа за дървета и храсти